Skatepark

Skateboarden vindt zijn oorsprong op straat. Met als uitgangspunt om die geliefde straat naar binnen te halen, is Pier15®️ één van de meest toonaangevende skateparken in Europa.

Het idee

Het skatepark is de trots van Pier15®️. Jaarlijks komen hier vanuit de hele wereld duizenden skateboarders op af. Jeroen van Eggermond (Nine Yards) is skateboard ondernemer en oprichter van Pier15®️. Hij heeft, samen met zijn team, een vernieuwend en uniek skatepark neergezet. Waar voorheen skateparken draaiden om functionaliteit, wilde Jeroen de oorsprong van skateboarden in ere houden. Skateboarden doe je immers op straat. Op pleinen en parken, trappen bij grote kantoorgebouwen en verborgen plekken in achterafstraatjes.

De uitvoering

Door de ruime materiaalkeuze zoals marmer, hout en beton, in combinatie met de bomen, lantaarnpalen en straatmeubilair in het park, waan je je buiten op straat. Dan wel met een dak boven je hoofd, een niet overbodige luxe in Nederland. Deze combinatie zorgt ervoor dat je skateboard ervaring nog uitdagender wordt. Uiteindelijk, zodra je jouw trucs onder de knie hebt, is het tijd om ze naar de straat (terug) te brengen.

de verschillende elementen in het skatepark.

Innovatie

Skateboarders worden graag uitgedaagd. Daarom is het voor Pier15®️ belangrijk om vaak veranderingen door te voeren. Zo hebben wij ons park al 3 keer verbouwd en zitten wij nu aan onze 4e versie. Wij streven ernaar om éénmaal per twee jaar te verbouwen. Mede hierdoor trekt het skatepark jaarlijks meer dan 70.000 bezoekers uit heel Europa. Altijd onszelf uitdagen, altijd in ontwikkeling.

Wist je dat de bomen in ons skatepark door de mensen van de efteling zijn gemaakt?

Pro skateboarders

In de afgelopen jaren heeft Pier15®️ veel skateboarders ontvangen. Tijdens wedstrijden zoals het Nederlands kampioenschap (2017) of The World Cup skateboarding (2018). Demonstraties van internationale teams zoals Birdhouse, Volcom en Santa Cruz. Bovendien Nederlands eigen talent zoals Daan van der Linden, Rob Maatman en Shajen Willems.