Projecten

Bij Pier15®️ creëren we samen met onze bezoekers. Wat in eerste instantie een onmogelijk idee lijkt, is met een klein duwtje in de goede richting morgen werkelijkheid.

Pier15®️ bestaat niet zonder haar community. De creativiteit van onze bezoekers in het skatepark of op het terras, is de hoeksteen van ons culturele programma. Bij Pier15®️ geloven we dat de beste ideeën samen tot stand komen. Wat mist er in de stad? Welke nieuwe verbindingen kun je leggen? Wat maakt een plek, mijn plek? Al die vragen stellen we elke dag en daaruit komen verrassende ideeën. Die plannen dan ook daadwerkelijk uitvoeren, met alle risico’s van dien, is waar wij gelukkig van worden. Hier enkele projecten waar Pier15®️ trots op is:

World Cup Skateboarding

Bij het oprichten van een skatepark is een van de grootste dromen: skateboarders vanuit heel de wereld naar het park te trekken. Trucs zien die je niet voor mogelijk hield en het ultieme skateboard gevoel creëren. In oktober 2018 kreeg Pier15®️ de kans om dat te realiseren. Skateboarders uit 14 verschillende landen namen deel aan de wedstrijd. Skateboarders uit de Verenigde Staten, Argentinië, Rusland en verschillende Europese landen meldden zich om de prijzenpot van €10.000 te verdelen.

Het skatepark werd gesloopt! Ivan Monteiro uit de USA nam de eerste prijs bij de mannen mee naar huis, bij de vrouwen was het de Nederlandse Keet Oldenbeuving! Pier15®️ wil alle sponsoren en partners bedanken voor dit schitterende weekend! Wij dromen alvast over het volgende grote(re) evenement

Vieze Anita

Ooit werd deze belichaming van kunst en kitsch na heel wat borrels en met een grote knipoog verwekt. Maar al snel sloot de stad Vieze Anita in haar armen en werd zij de meest begeerde vrouw van het zuiden. Sinds haar geboorte is iedere editie vliegensvlug uitverkocht en is een kaartje harder to get dan Anita zelf.

Ze vierde zonder Sjonnie, maar mét Breda: Halloween, kerst, Valentijnsdag en de zomer. Al heeft Anita geen reden nodig om de slingers op te hangen. Ze staat altijd vooraan als er gedanst of geschuurd mag worden, gewapend met flirterige muziek en een cup vol cultuur.

Surf & Turf

Dat skateboarden en muziek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn is niks nieuws. Daarom was het meteen duidelijk dat live muziek een podium moest krijgen bij Pier15®️. Dit kwam tot stand in de vorm van Surf&Turf. Een jaarlijks terugkerend festival met bands uit heel de wereld. Altijd op zoek naar de underground muziek stijlen die het publiek kunnen omtoveren tot een heksenketel. Kenmerkend voor het festival zijn de crowdsurfende mensen en mosh pits.

Met jaarlijks 4 tot 8 binnen edities én een festival buiten op het terrein bij Pier15®️ is Surf&Turf vaste prik geworden, binnen de Bredase muziekscene. Het concept maakte snel naam met haar unieke rauwe randjes en aantrekkingskracht voor een jong publiek (18 – 35) en weet zich daarmee te onderscheiden van traditionele poppodia en theaters.

Krijg je al zin in een feestje. Bezoek onze agenda voor ons wekelijk programma.