So you think you can adviseur

De Adviseurs

Sinds 2022 laat Pier15 zich adviseren door de jongeren uit haar community. Onder de noemer ‘Adviseurs van het Weggegooide Geld’ krijgen alle domme, gekke en briljante ideeën een kans. De groep – bestaande uit jonge creatieven, productiebazen, muziekliefhebbers, kunstenaars en doorpakkers – komt maandelijks samen om concepten te verzinnen en uit te voeren. Door gewoon te doen, vallen en weer opstaan, zijn ze in korte tijd uitgegroeid tot heuse organisatietalenten, met eenieder een eigen specialiteit.

Zo bouwden de adviseurs afgelopen jaar een spraytan op ons terras, bedachten en organiseren ze Bowlerroom (het dikste feestje op de gekste plekken), hosten ze al twee jaar op rij het carnavalsfeest, én braken ze op professionele wijze hun eigen podium af bij Ploegendienst zomer en winter.

Dit jaar gaan we voor gek, gekker, gekst. Om goed te beginnen starten we met een flinke dosis talentontwikkeling, en jij kan aanschuiven want we zoeken nieuwe adviseurs!

So you think you can Adviseur

Heb je geen idee wat je in godsnaam aan het doen bent? Of ben je wel lekker creatief bezig en is het tijd om het grootser aan te pakken? ‘So you think you can Adviseur’ is het talentontwikkeling programma voor iedereen die het niet weet, wél weet en alles daar tussenin. Iedereen tussen de 18 en 27 jaar kan zich nu aanmelden.

Samen met de huidige Adviseurs volg je in april verschillende workshops van gevestigde creatieve ondernemers. Pier15 stelt vervolgens €5000,- beschikbaar waarmee jullie in mei de opgedane kennis en inspiratie toepassen en zélf 4 interventies/evenementen organiseren, in de breedste zin van het woord: gooi je ontwerp-skills in de strijd voor nieuwe merchendise, organiseer een expositie, maak een film, zet het terras op z’n kop met interventies, ga in protest of bedenk je eigen muziekevent.

Hoe doe ik mee dan?

Zo werkt het

  • Je meld je aan via het onderstaande formulier.
  • Je komt naar de kennismaking op dinsdagavond 4 april – indien er meer dan 20 aanmeldingen zijn, zullen de Adviseurs die avond een selectie maken.
  • Je bent bij alle workshops en verzint + organiseert in mei samen nieuwe interventies of evenementen.
  • Na afloop van dit programma beoordelen de adviseurs je domme ideeën + inzet en bestaat er een kans om definitief in te stromen.

Dan ben je beschikbaar

  • Kennismaking – dinsdagavond 4 april
  • Workshops – de avonden van 11, 18 en 25 april en 2 mei
  • Events/interventies – in overleg, mei

 

Dit programma is mogelijk gemaakt dankzij de impulsgelden jongerencultuur van de Gemeente Breda