Art tour

Zaterdag 21 mei
Rest in Pier
16:00

Skateboarden en Kunst tour

Info

“Rest.in.Pier”

Afstudeerevent 21 Mei

Pier 15 -> @BANK15

Breda, onze geliefde stad vol mensen jong en oud, kroegen, brabantse gezelligheid, worstenbrood, de Grote kerk, urban sport, kunst en cultuur en nog zoveel meer.

 Een stad die het op veel vlakken goed voor elkaar heeft, bijvoorbeeld op het gebied van cultuureducatie voor de jongste en kunst -en theateraanbod voor de ouderen. Deze groepen worden goed vertegenwoordigd, maar de snel veranderende wereld van jongvolwassenen heeft nergens een vaste basis om te ontmoeten, creëren, reflecteren, experimenteren en vooral plezier te hebben.

 Wij van PIER15 en BANK15 zien dat er te weinig aanbod is voor jongvolwassenen die zich interesseren in urban sports and culture; (oke boomer). Samen met jullie geven we onze plekken kleur en ontwikkelen en experimenteren er op los, er is potentie en energie! Jammer genoeg zijn het juist deze plekken in de stad die een onzekere toekomst tegemoet gaan. Zo dreigt Pier te verdwijnen in 2023 en is culturele vrijplaats Electron op de dag van vandaag dicht. Met de verdwijning van dit soort plekken wordt een gat geslagen in het aanbod voor jongvolwassenen en daarmee sterft ook de jongvolwassene cultuur een eenzame dood… We bundelen onze krachten om kenbaar te maken waarom dit soort plekken van waarde zijn. Dit doen we door deze plekken en de jongvolwassene cultuur een waardige en symbolische begrafenis te geven doormiddel van een kunst installatie, want niemand verdiend een eenzame dood! We eren tijdens deze ceremonie wat ons lief is, maar kijken ook naar de toekomst en laten zien en horen wat er nodig is voor jongvolwassenen in Breda!

Dit evenement staat in het teken van ontmoeting, stilstaan bij het verleden en kijken naar de toekomst. Hieronder het programma:

 

Programma

Om plekken als Pier 15 en de jongvolwassene cultuur een symbolische begrafenis te kunnen geven is er een kist nodig. In een rouwstoet en met skateable grafkist trekken we van plek naar plek door Breda en is er genoeg tijd om de ‘grafcurb’ te shredden; vergeet dus vooral je board niet. Meelopen/fietsen/rennen/kruipen mag trouwens ook. De stoet vertrekt om 16:30 bij Pier 15 en eindigt om 19:30 bij BANK15 waar een kunstexpositie plaatsvindt, bestaande uit relikwieën uit de stad verzameld door jongvolwassenen, jullie dus. Dit kunnen herinneringen zijn, verhalen, foto’s, video’s, kunst of wat dan ook als het maar voor jou van waarde is. Heb jij iets wat je mee wil nemen, tentoon kan stellen of kwijt wil tijdens de expositie? Laat dit dan tijdig weten zodat we op 21 mei alle relikwieën kunnen laten zien hoe rijk de jongvolwassene cultuur is.

 We sluiten de dag af door de grafkist ceremonieel te begraven, een kaarsje te branden en vooral met plezier onder het genot van muziek en een drankje!