Zaterdag 2 maart
MEZZ TAKE-OVER
21:00 - 04:00

DE MEZZ IS VAN ONS!

Wat zou jij doen als je de sleutels van de MEZZ krijgt!? De hele tent slopen natuurlijk! Pier15 neemt in maart de MEZZ over. De grote zaal, de backstage, de toiletten… Het hele gebouw is van ons.

We hebben onze favoriete artiesten gevraagd een handje te helpen om de boel op z’n kop te zetten. Met de absurde humor van Magic Tom & Yuri, de rauwe energie van ­Iguana Death Cult en all time-favorite nachtdier COCO BRYCE moet dat zeker lukken.

En als dat nog niet genoeg is geven we ook maalstroom vrij spel in de kleine zaal. Aangezien we de sleutels hebben gekregen kunnen we maar beter alles benutten toch? Dus maak je klaar voor een avond vol met Pier15 haar favorites van grote tot kleine zaal, lekker heen en weer hoppen.

Om 20.00 uur gaan de deuren open, afkomen!

21.00 Magic Tom & Yuri
21.45 Beverly Crush
22.15 Iguana Death Cult
23.15 Cannonbar
00.30 Coco Bryce b2b Dwarde
02.30 Yones

MAGIC TOM & YURI ZIJN COOL

We wilden jullie graag vertellen waarom Magic Tom & Yuri zo cool zijn en dat hun show niet mocht ontbreken bij onze MEZZ take-over. Maar dat konden ze zelf eigenlijk veel beter:

Het is van heb ik me jou daar, hilarisch, absurd en stuurt al je zintuigen het bos in (welk bos maakt niet uit, niet te lang bij stilstaan). Anarchie is de norm, mislukken een succes (€€€€). ‘Magic

Tom & Yuri ZIJN Cool’ is de nieuwe punkgoochelshow van je Alt-Boi icons 𖤐 Magic Tom & Yuri 𖤐.

DIT COOLE DING is een mix van theater, punk, absurdisme, dans en vooral heel veel comedy! Na Lowlands, Zwarte Cross, elk kraakhol en menig skatepark naar de klote te hebben gegoocheld komen ze nu ook naar de MEZZ, met hun grootste en engste show tot nu toe.. Sowieso niet dood gaan kunnen we je niet garanderen. Een 100% LOL garantie dan weer wel.

IGUANA DEATH CULT

Ze hebben onze pit aangezwengeld, de kiet plat gespeeld en het dak er nog net niet letterlijk vanaf geblazen. Ze hebben als live-act een dikke vette cultstatus bereikt onder psychedelische rockfans, die hebben meegebruld met de band in Amsterdam én Austin. Maar bij Piertje is het pas echt thuiskomen. Dus wanneer Iguana Death Cult jouw café ontgroeit fix je gewoon een grotere zaal.

Een soepele mix van post-punk, Krautrock, new wave, soul én disco kun je je haast niet voorstellen. Maar IDC heeft precies dat gedaan met hun laatste album ‘Echo Palace’ (2023). Geïnspireerd door onder andere Talking Heads, ESG en Parquet Courts, heeft het vijftal met energie en speels experiment een stevige plaat neergezet. Onmogelijk om bij stil te staan.

Het optreden van Iguana Death Cult in de MEZZ wordt een hele speciale. De tijd is aangebroken voor deze opstelling om de thuiswedstrijd uit te spelen: “We’re turning into a global thing.” Aldus, frontman Jeroen.

CANNONBAR

De Franse DJ Cannonbar zoekt graag de grenzen op van het muzikale spectrum. Sterker nog, ze staat in deze line-up om grenzen te overschrijden en deze een nieuwe definitie te geven!

Cannonbar is onder andere co-founder van het Parijse party collectief ‘Disorder Techno’: een tribe voor techno en andere up-tempo electronische muziek. Op 2 maart haalt ze Parijs voor heel even naar de Mezz met een sterke selectie breaks, jungle en techno.

COCO BRYCE

Jungle, breakbeat, rave… deze man maakt en mixt het allemaal. Sinds met name jungle wereldwijd een opleving heeft doorgemaakt, is Coco Bryce met 20 jaar ervaring uitgegroeid tot internationaal bekende DJ en producer. Hij is dan ook geen vreemde voor de UK, Melbourne, Sydney, Tokyo, Toronto en Tisno.

Gelukkig is ‘ie zo lekker gewoon gebleven, want je kunt niet om z’n Bredase roots heen. Zo is hij bij Piertje nog altijd kind aan huis en zet hij onze draaitafels, het publiek én kiet in vuur en vlam. We staan juist daarom te trappelen om hem bij de MEZZ te zien vlammen. We verwachten niets minder dan dat Coco Bryce ons op professionele wijze de nacht in slingert, we gaan ten slotte lekker tot 04.00 uur door!

DWARDE

Is het Tarzan? Is het Mowgli? Nee, het is Dwarde (UK)! Hij is dé voorman van de Jungle: erkend als muziekproducer, bekend door zijn unieke sound. Hij heeft het afgelopen jaar getourd met Sully, Tim Reaper en Coco Bryce. Dat smaakte naar meer. Zodoende vinden we hem in de Mezz aan Coco Bryce’s zijde.

Dwarde weet de old-school Jungle in al haar nostalgische glorie naar het hier en nu te brengen. Zijn sets zijn onverbiddelijk gemixt met hardcore en drum ‘n bass. Dit in combinatie met Coco Bryce betekent een avond onmogelijk om bij stil te staan.

YONES

Wat worden ze groot he? En vooral goed. Want Yones gaat harder en sneller dan dat Bonkie “welkom thuis” kan zeggen. Je zou bijna kunnen zeggen dat Yones het ultieme Pier15 export-product is, maar dan doen we onszelf VEEL te veel eer aan. Deze boy (21 jr.) heeft – samen met Jipson – vanaf 2020 flink aan de weg getimmerd. Als je goed hebt opgelet ben je hem tegen gekomen bij Ploegendienst, Plantage B, Skatecafé en Best Kept Secret. Hij begon het jaar goed in Club Smederij met the one and only David Vunk. We zijn op z’n zachts gezegd trots dat Yones onze take-over in de Mezz afsluit.