Vrijdag 26 april
Koningsnacht W/ Stippenlift & Klokpack6ix
21:00 - 02:00

Op 26 april vieren we Koningsnacht! We halen de hedendaagse Hollands Glorie in huis met the one and only STIPPENLIFT en geven daarna alles uit handen aan het collectief Klokpack6ix: van stage-design tot programmering, outfits tot performance, ze kunnen alles. Lees daar hieronder meer over!


STIPPENLIFT

Met Koningsnacht halen we de hedendaagse Hollandse glorie in huis met the one and only Stippenlift. Hij bouwt een imperium binnen zijn zelfbenoemde genre ‘depriwave’: denk aan zwaarmoedige teksten omlijnd met lichtvoetige synths. Met een combinatie tussen odd-ball hiphop en gekkeclubmuziek maakt hij depressie en autisme dansbaar en daar zijn wij heel blij mee.

Stippenlift baant zijn eigen weg en doet dat onder andere bij het label Magnetron Music. Niet de minste, hier maken De Jeugd van Tegenwoordig, Le Le en rapper Donnie ook deel van uit.

Het zelfbenoemde genre ‘Depriwave’ is uniek. Met thema’s als depressie, gender en autisme is het misschien niet meteen muziek waaraan je denkt bij een feestje, maar Stippenlift heeft zalen als Paradiso, Paard en Hall of Fame al lang aan het dansen gekregen.

Zijn liedjes ken je misschien wel van deze samenwerking. Wat ons (en vele anderen) betreft een match made in heaven: Stippenlift en Faberyayo vinden elkaar in internet-popcultuur, hedendaagse weemoed en melancholie. Samen creëerden ze Nederlandstalige pareltjes!


KLOKPACK6IX

Klokpack6ix is een kunstcollectief met meer dan twintig leden (!). Een ‘mixed media clusterfuck’ van jonge rappers, producers, designers, schrijvers en performancekunstenaars. Ze betreden het podium met een wilde mix van hiphop, hyperpop, electro schlager, absurdistische teksten en extravagante kleren.

Bij hun take-over ‘Konijnsnacht’ bij Pier15 hoef je niets minder te verwachten. Het collectief heeft het niet zo met het koningshuis en al die formaliteiten maar ze houden wel van een feestje. De gelegenheid leent zich, maar dan zonder ode aan de koning. Deze nacht vieren we konijnen! Laat jezelf deze avond leiden, geef je over en wordt meegesleurd in het konijnenhol.

Met hun decorbouwers en ontwerpers toveren ze het café om tot hun koninkrijk. De performance kunstenaars dompelen je onder in een andere wereld. Met hun line up trekken ze je geleidelijk dieper het konijnenhol in, dankzij de live acts en DJs uit hun poule wordt dat een makkie.

Het collectief is populair in Nederland. Zet je schrap, hier heb je ze al kunnen zien: in de EKKO, Tivoli en Stadsschouwburg in Utrecht, WORM en Luxor in Rotterdam, de Nijverheid in Arnhem, de Nachtzuster in Tilburg, de Melkweg in Amsterdam… Wij kunnen natuurlijk niet achter blijven. 26 april dus!

LINEUP

I    Stippenlift (live)
II   Nintendogs Knife Mod (DJ)
III  Bok Dida (live)
IV  Emirhan X (live)
V   Dani Danger (DJ)

Datum: vrijdag 26 april
Tijd: 21:00 – 02:00
Tickets: €10 (early bird) / €12,50 (regular) / €15 (late birds)

Poster door Julia Rosa van Klokpack6ix

“TU TU TUUU! Konijnen, mensen en ander gepeupel kom tot zien! klokpack6ix presenteert: Konijnsnacht 👑 Het begon allemaal op de Dag des Vuurens. De wereld stond in brand en de Konijnenkoning sloeg zijn slag. “Hoezee hoezeee!” riepen de konijnen. En zo greep het Konijnshuis de macht. 🐰🐇

Op 26 april vieren we het bestaan van de Konijnenkoning en zijn almachtig Konijnkrijk.

We zullen dansen, We zullen drinken, We zullen lachen, We zullen zingen, We zullen alles doen wat de mensen koning ons verboden heeft. 💛