Vrijdag 15 december
De Toegift
21:00

Het is nog maar een jaar geleden (april 2022) dat De Toegift hun eerste show ooit speelde, hier bij ons in het café. In die korte tijd erna hebben ze het o.a. geschopt tot nr. 1 op de 3voor12 top25 van Noorderslag (welverdiend, we waren erbij) en hebben ze hun debuutalbum uitgebracht.

Inmiddels in een iets andere formatie en met misschien wel nóg mooiere muziek, gaan ze aan het eind van dit jaar op tour. Daar kon Pier15 natuurlijk niet in ontbreken.

Lees verder onder de video.

Een nieuw geluid uit Zeeland; De Toegift brengt zijn langverwachte zelfgetitelde debuutalbum uit op indielabel Snowstar Records, met onder andere het eerder uitgebrachte Nollestrand – een meeslepende ode aan dit specifieke stukje kust – en het melanchonische Zo waren de dagen.

De Toegift combineert de werelden van eigentaalse poëzie en hedendaagse indie muziek tot datgene wat ze het liefst zelf maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt de Zeeuwse band met thema’s over tijd en nostalgie.

Ze staan inmiddels bekend als ‘de band die alle rumoerige zalen en café’s stil kreeg tijdens de Popronde’ en ook op Noorderslag wisten ze die reputatie waar te maken; in de top 25 van 3voor12 eindigde De Toegift op nummer één. OOR en Parool noemden hun show als hoogtepunt.

Over het debuutalbum:

★★★★★ – Ronduit prachtig” – Trouw

“★★★★ Wonderschoon”  – Volkskrant

“★★★★”  – De Standaard (BE)

Bloedmooi” – 3voor12

Een pareltje van de Zeeuwse kust” – MANIA

Het Closing Time gevoel van Tom Waits, maar dan in eigen taal” – OOR

 

SPOTIFY

INSTAGRAM

www.wijzijndetoegift.nl