Zaterdag 6 januari
CLUB15 presents: New Wave, Electro & EBM
21:00 - 02:00

Een avond gewijd aan de jaren 80 'EBM & New Wave' revolutie

We teleporteren terug naar de jaren 80!

In het begin van de jaren 80 ontstond de nieuwe muziekstroming EBM, ‘Electronic Body Music’: een fenomeen wat zich kenmerkt door de duistere sfeer. Elektronische dancemuziek waarbij invloeden van industrial en synth punk voor het rauwe randje zorgen. Deze avond teleporteren we terug naar dié jaren 80. Vies, donker en lekker grimmig!

Cyberboy

De Haagse ‘Cyberboy’ groeide op in de stad achter de duinen. Maar oh, oh, Gerso vond hij maar niets dus dook hij in de wereld van elektronische muziek. Door invloeden van de Haagse pioniers I-F, Rude66 en DJ TLR kreeg hij de smaak te pakken. De Hagenees raakte geobsedeerd door het digitaliseren van muziek, dat in de jaren 80 ontstond. In die tijd bestond de muziek voornamelijk uit zware drumcomputers en ‘cyber-kinetische’ vocalen. De jonge Hagenees werd getroffen door het virus van deze elektrische muziek, Cyberboy was geboren!

Naast de kunst van het draaien is deze man ook leraar bij Operator Radio, hij geeft hier ongeveer maandelijks ‘computerles‘. Een show waarin hij verschillende specifieke elektronische muziek uitgelicht. Als we zeggen specifiek dan bedoelden we ook écht specifiek. Zo heeft hij een show waarbij hij inzoomt op de ‘punk en new wave van de lage landen’ Ook is Cyberboy co-founder van Maxi-Radio in Leiden, waar elk weekend een variërend programma te vinden is. Zeker het checken waard!

Mowgli

Voor deze avond nodigen we dé ‘Mowgli’ van de betonnen jungle uit! Mowgli is een DJ uit Rotterdam die zijn weg binnen het elektronische spectrum van de betonstad en daar buiten gevonden heeft. Hij zorgt met regelmaat voor verwondering in o.a. Poing, Weelde, BIT, Skatecafé en de PIP. Doordat Mowgli vaak te vinden was in verschillende platenwinkels en vaak over de vloer kwam bij ‘Pinkman Records‘ werd hij uiteindelijk toegelaten tot de kudde van Pinkman. Door daar aan de slag te gaan, ontdekte Mowgli nieuwe, donkere en vreemde hoekjes binnen de elektronische muziek. En geloof ons, Mowgli heeft een hele vette afwisseling tussen dansbare muziek en uitstapjes naar die mysterieuze hoekjes!

Beverly Crush

Pier15 haar (bijna) oudste en rotste supporter vanaf het begin, Beverly Crush. Met zijn voorliefde voor de duistere eighties scene, kan het niet anders dat hij een selectie puur sang meeneemt! Unieke, vreemde parels EBM, die vergeten new wave hit en opzwepende electro. Beverly Crush gaat je helemaal door elkaar schudden en door jaren 80 heen sleuren.