De skateshop in de jaren 90

Zaterdag 14 september
BONK – 30 jaar
15:00

De huiskamer van skateboarden is jarig

30 jaar de huiskamer van skateboard cultuur

In 1994 begon windsurfer en jonge hond Martijn Gulden een skateboard winkel in de Veemarktstraat, Breda.

Skateboarden was in de jaren 90 een synoniem voor overlast, losgeslagen jongeren en een levenstijl die niet aan te raden was. Niemand had kunnen aanvoelen dat dertig jaar later skateboarden Olympisch was en dat je in plaats van op voetbal gewoon op skateboardschool kon gaan. Behalve misschien Martijn Gulden. De afgelopen 30 jaar is er veel verandert in de wereld, behalve onze favoriete huiskamer Bonk. Een plek waar je gelijkdenkende kan ontmoeten en waar de koffie altijd klaar staat, een plek waar duizenden jongeren door de jaren heen op de bank zijn neergeploft om vervolgens nooit meer weg te gaan.

Bonkie zoals we Martijn ook wel noemen is in al die jaren ook een aanjager geweest van skateboarden, muziek en street art in onze stad. Expo’s zoals Alias, muzieklabels zoals Team Wasted en skatepark Pier15 zijn enkele van zijn wapenfeiten.

Dat is niet mis voor een cultuur die werd omschreven als overlastgevende losgeslagen weggooiers hobby.

30 jaar Bonk is een mijlpaal waar je U tegen mag zeggen en dat gaan we dan ook groots vieren. Want als Kapitein Bonk ergens goed in is, dan is het in mensen samenbrengen onder het genot van een flinke dot rook en oneindig veel strobo’s.

Deze party is voor al die gasten en meiden die Bonkie als huiskamer hebben gebruikt, voor al die weggooiers die enkel koffie drinken en niks kopen. En voor al die mensen die Bonkie in hun hart dragen.

LETS GO

Zaterdag 14 september

15:00 – 19:00 DJ’s

19:00  Fuck Fuck Fuck

21:00  Vals Alarm

22:00 Ploegendienst

Ticket €15,- ex servicekosten

Bn/De Stem 2005