Skatecamp

poster-digitaal

 

Na een geslaagd skatecamp in 2016 gaan we deze zomer weer helemaal los met een nieuw Skatecamp! We organiseren dit jaar maar liefst twee midweken skatecamp.

Week 1:         17 t/m 21 juli*

Week 2:         24 t/m 28 juli*

 

*Als er minimaal 20 deelnemers zijn voor een midweek, dan zal het doorgaan. Op 1 mei zullen we aangeven of de weken door zullen gaan. Indien er te weinig aanmeldingen zijn voor een week, zal er gevraagd worden aan de deelnemers om mee te gaan met de andere midweek.

Lijkt het je cool om deze zomer samen met ons bij verschillende skateparken en spots te rollen? Dan is het Vans x Pier 15 skateboardcamp echt iets voor jou! Deze zomer gaan we gedurende 5 dagen onder begeleiding van Pro’s op stap naar sicke skatespots in de Benelux.

Op maandag 17 juli zullen we verzamelen bij het indoor skatepark van Breda, Pier 15. Voor de tweede week zal dit zijn op maandag 24 Juli. Dit is dan ook de thuisbasis van de gehele skateweek, hier zetten we het camp op en vanaf hier maken we elke dag een roadtrip naar verschillende skatespots met onze eigen Skatebus. Bij goed weer zoeken we overdag te gekke buitenspots op, bij slecht weer zullen we indoor skateparken bezoeken. Tijdens deze dagen organiseren we skateworkshops en wat contests voor uitdaging! Dit alles onder begeleiding van onze skateboardleraren. Voor iedereen zijn er door Vans gesponsorde goodies te verdienen. Er zullen ook een aantal Pro’s van Vans langskomen om met het camp mee te rollen! Dit hele spektakel zal ook worden vastgelegd op film, ter herinnering van deze nu al memorabele week! Iedere avond keren we terug naar ons basis kamp indoor skatepark Pier 15 , voor de avonduren hebben we verschillende activiteiten in petto, zoals filmavond en samen een kampvuur maken. Mocht je nog energie over hebben, dan kun je nog in het skatepark skaten tot sluitingstijd. Je zult je absoluut nooit vervelen!

Je tent kun je thuis laten, we zullen slapen in grote legertenten op het vernieuwde buitenterrein van Pier 15. Er zullen teams worden gemaakt en je deelt je tent met je teammates. Drie keer per dag zal er een heerlijke en gezonde maaltijd voor je worden bereid om de juiste vitamines te verkrijgen voor al de benodigde energie! Als kers op de taart, zal iedereen die meegaat met het Vans x Pier 15 skateboardcamp een paartje nieuwe Vans schoenen krijgen.

Wil je je inschrijven voor het Skatecamp of heb je nog vragen? Stuur een mail naar info@pier15.nl

Groepsfoto-2-logos  

Meedoen?
Om deel te kunnen nemen is het van belang dat je al enige basisvaardigheden van het skateboarden beheerst zoals steppen, sturen en springen (de ollie). Je moet minimaal 12 jaar zijn om mee te kunnen met het skatecamp. Mocht u twijfelen, dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

 

Benodigdheden
Zorg dat je de volgende spullen bij je hebt:

  • Genoeg kleren voor 5 dagen (geschikte kleding om in te skaten)
  • Een professioneel skateboard
  • Zwembroek
  • Handdoek
  • Toilet spullen
  • ID kaart of paspoort
  • Luchtbed/ matje
  • Slaapzak/ deken & kussen
  • Zaklamp (niet verplicht)

 

Op sommige dagen zullen we ook langs Skateshops komen of shopgedeeltes van indoor skateparken. Mocht je dan iets willen kopen, dan is een beetje zakgeld natuurlijk wel nodig. Qua elektronica mag je zelf weten wat je meeneemt. Uiteraard is het altijd mogelijk om te bellen vanuit het skatepark of met een van de telefoons van de begeleiders.

 

Veiligheid en verzekering, regels, afspraken
Skatepark Pier 15 is niet aansprakelijk voor diefstal of schade. We gaan er vanuit dat elke deelnemer een ziektekostenverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Iedere aansprakelijkheid voor lichamelijk letsel en daarmee samenhangende gevolgschade is beperkt tot het bedrag dat ter zake door onze aansprakelijkheidsverzekeraar zal worden uitgekeerd. Alle campdeelnemers moeten zich houden aan de regels van het camp. Het is verboden om alcohol te nuttigen tijdens het camp, ook wordt erop gelet dat er onder de 18 jaar niet wordt gerookt!

 

Eten & drinken, drank
Per dag zullen we drie keer een gezonde, lekkere maaltijd voor je bereiden zodat je er tegenaan kan. Mocht je bepaalde allergieën hebben dan is het fijn om dit aan ons door te geven bij de aanmelding.

 

Tijden aankomst vertrek
Op maandag 17 juli zullen we om 11.00 verzamelen bij Pier 15. Voor week 2 is dit dus maandag 24 Juli om 11.00 . Hier zetten we het camp op zodat het avontuur kan beginnen. Op vrijdagmiddag (21 juli en voor week 2 28 Juli) om 17.00 zit het skatecamp erop.

 Kosten

€350,- incl paar Vans schoenen.

Gegevens contact

Skatepark Pier 15

Veilingkade 12

4815 HC Breda

 

Tel: +31 76 532 83 59

Mail: info@pier15.nl

 

Camp contact persoon: Sonny Hos

 

 

 

 

 

Foto’s, filmpjes, samenvatting skatecamp 2015

Het allereerste Vans x Pier 15 skatecamp zit er op en het was een succes! Iedereen heeft veel geskate en genoten tijdens het camp. Op dag 1 hebben we met z’n allen het skatecamp opgebouwd. ’s Middags regende het, gelukkig hadden we het indoor skatepark Pier 15 voor ons alleen en hebben we verschillende contests kunnen organiseren. Deze sessie hebben we met een heerlijk bordje pasta afgesloten, verzorgd door onze keukenprinsesjes en keukenprins. ’s Avonds was het gelukkig droog en ging het helemaal los in de miniramp die was opgebouwd door team Plywood.

Skatecamp-164

_MG_6468

Tijdens dag 2 zijn we de touringcar in gestapt en hebben we het toffe downhill outdoor skatepark in Schiedam geskate. Gelukkig hadden we schitterend weer en was het goed te vertoeven op deze heerlijke plek. Na een aantal contests waaronder een ‘ best trick’ en een ‘ langste powerslide contest’ heeft Vans kapitein Sebastiaan Vijverberg ons meegenomen naar een sicke streetspot en ons uitgelegd hoe het is om te streeten. Hoewel dit echt een grote mannen spot was, waren er toch een aantal kids die niet bang waren om deze spot ook aan te pakken. Eenmaal thuis aangekomen stond er een vers bordje met nasi op ons te wachten.

Skatecamp_schiedam_crew_01

Heelflip_boudiene_robrouloux

Na een stevig ontbijt zijn we de volgende dag weer op pad gegaan naar de volgende bestemming; indoor skatepark Flesh hand Bones gelegen in Aalst. Na een lange bustrip gevuld met skate films, gingen alle kids meteen aan de slag met onze professionele filmer; Jan Maarten Sneep. Ook hier hebben we verschillende contests verzorgd waaronder ‘de verste ollie’ en een ‘best trick’. Voordat we de bus in zijn gestapt heeft het indoor skatepark een lekker maaltje voor ons verzorgd. Eenmaal aangekomen bij ons thuiskamp konden de jongens even lekker hun eigen gang gaan. Sommigen wilden lekker in de tenten hangen, anderen zochten het binnenpark nog even op maar ook van de miniramp werd goed gebruik gemaakt. Voordat het bedtijd was, hebben we de jongens in verschillende teams ingedeeld en hebben we een ‘skatequiz’ georganiseerd. Alle teams streden fanatiek om de eerste plek. De winnaars werden de volgende dag bekend gemaakt.

_MG_6646

 

_MG_6988

Donderdag was in principe de laatste echte dag dat we met de touringcar op pad gingen. Op het programma stond als eerste het outdoor park in Zutphen, The Canyon. Na hier nog even geskate te hebben was er nog een kleine contest. Na kennisgemaakt te hebben met Bert Roeterdink, Rob Maatman en Merijn v/d Mei vertrok de bus naar het bekende park Burnside in Deventer. Hier volgde nog een zenuwslopende race tussen verschillende teams door het park, met enorme snelheid rolde de jongens door het park en kwam er uiteindelijk een winnaar uit. Hierna kon iedereen nog lekker skaten en werd iedereen voorzien van een zelfgebakken hamburger en drankje. Na een korte pauze werd de middag afgesloten met een ‘most creative trick contest’ met als hoofdprijs een deck van het park zelf. Na een rustige busreis terug naar het camp werd er ’s avonds een steen/papier/schaar toernooi gehouden met een winnaar die niemand had verwacht.

_MG_6859_1

_MG_6961

Inmiddels was het opeens weer vrijdag, de laatste dag van het Pier 15 x Vans skatecamp. Camp is natuurlijk niet alleen vakantie, maar ook een stukje opvoeding voor sommige deelnemers. Na het ontbijt hebben de kids, hun eigen spullen opgeruimd en hun bedjes opgevouwen. Algauw was het 11 uur en liepen wij met de hele groep naar de paintballhall 10 minuten van Pier 15 vandaan. Hier werden vier verschillende teams gemaakt, waarvan twee teams tegen elkaar een zenuwslopend gevecht aangingen. Met een sportieve, vriendschappelijke en strijdlustige middag sloten wij het kamp af. _MG_6676

skatecamp_poster_a3